miercuri, 22 februarie 2012

IMPORTANT - DESPRE PLANTAREA COACAZULUI NEGRU

Coacăzul negru
Coacăze negre sunt mai tolerante fata de conditiile de temperatura precum şi fata de condiţiile de sol decât multe din celelalte specii de arbusti fructiferi
Locul lor ideal este in plin soare, dar efectul de umbră parţială nu le va face rău .Trebuie evitat îngheţul tariu , florile lor pot fi deteriorat de un ger , care va duce desigur la un randament mai mic de fructe.
Solul lor ideal este unul bogat in nutrienti, bine drenat . Ei prefera un sol uşor acid - în jur de pH-ul 6 - 6.5.  Cu toate acestea  vor creşte  bine pe cele mai multe soluri normale.
Planting Blackcurrants Plantarea Coacăzului negru
Blackcurrant bushes are available in pots or bare-rooted from garden centres or come bare-rooted through the post. Tufele de coacăze negre sunt disponibile înrădăcinate în ghivece sau nude, la magazinele specifice  sau va vin prin posta.
Dig the soil to a spade's depth a couple of month's before planting - this will allow the soil to settle. Lucrarile solului se incep printr-o aratura adâncă cu o jumatate de lună înainte de plantare - acest lucru va permite să se stabilească in sol. Add as much well-rotted compost as is available and dig it in well. Se adauga compostul putred care va este disponibil şi se sapa bine. Where compost is not available, add a good handful or so per square metre (yard) of bonemeal or any other long lasting fertiliser. În cazul în care compostul nu este disponibil, se adaugă in jur de o mînă bună de faina de oase  pe metru pătrat sau orice alte îngrăşăminte de lunga durata.
The best time to plant blackcurrant bushes is early winter, mid-November time is good. Cel mai bun moment pentru a planta arbuşti de coacăze negre este inceputul iernii, la mijlocul lunii noiembrie cand vremea este bună. They can however be planted any time up to mid-March as long as the soil is not water-logged or frozen. The plants should be spaced about 1.8m (6ft) apart. Ele pot fi plantate în orice moment până la mijlocul lunii aprilie, atâta timp cât solului nu este prea umed sau inghetat iar plantele nu au pornit in vegetatie. Plante ar trebui să fie distanţate la 1.8m intre randuri si 1 m pe rand.Dig a hole wide enough to take the roots without cramping them. Se face o gaura suficient de largă pentru ca rădăcinile să se aseze comod fara sa se stanjeneasca reciproc.
The depth of planting is quite important with blackberries. Adâncimea de plantare este destul de importanta la coacazul negru deoareceThe bushes naturally produces a large number of stems from just below ground level (unlike red and white currants). arbustii produc in mod natural un număr mare de drajoni  chiar de sub nivelul solului (spre deosebire de coacăzul roşu şi alb).
To encourage this growth, plant the bushes roughly 5cm (2in) deeper than they were in the pot or at the nursery if bare-rooted. Pentru a încuraja această creştere de drajoni, arbuştii se planteaza cu aproximativ 5cm  mai adânc decât erau în ghiveci sau la pepinieră (în cazul în care radacinile sunt nude-înrădăcinate). Fill around the roots with soil and firm it down with your foot. Completaţi în jurul rădăcinilor cu pamant şi tasati-l bine cu piciorul.
Dupa plantat, tăiaţi fiecare ramura la nivelul a doi boboci de deasupra nivelului solului. Acest lucru poate suna drastic, deoarece planta va avea aproximativ 5 cm de la sol, dar va încuraja formarea unui sistem puternic de rădăcini, precum şi creşterea economică robustă deasupra solului.
 Îngrijirea Coacăzului negru
 Irigatul, prevenirea a buruienilor şi tăierea sunt cerinţele cheie pentru coacăzul negru. El va aprecia udările atunci când vremea este uscata şi, mai ales în cazul formarii fructelor.  Eliminati buruienile dintre plante pentru a preveni concurenţa pentru umiditate.
 Se recomanda in fiecare primavara administrarea  de compost de gradina  si unul –doi pumni de faina de oase
 In primul an dupa plantare nu se fac taieri, in a doua şi urmatoarele ierni se fac pentru a încuraja cresterea de lastari noi, si pentru creştere ramurilor de fructificare. În primul rând, elimina orice tulpini care sunt deteriorate, bolnave sau de intrepatrunse. Apoi, tăiaţi in jur de 20% din partea centrală a plantei de a pastra centrul cat mai deschis. În cele din urmă, elimina aproximativ 15% din lungimea ramurilor vechi rămase.

4 comentarii:

  1. doresc mai multe detalii daca esti in cunostinta de cauza.multumesc.amarandei59@yahoo.com vreu sa infiintez o cultura de 1,5 ha.am nevoie de niste detalii mai amanuntite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt aici pentru a depune mărturie despre modul în care acest puternic vrăjitor numit Dr.DWAN m-a ajutat să-mi repar relația. Mi-a fost zdrobit când logodnica mea mi-a spus că nu mai este interesat să se căsătorească cu mine pentru că avea o aventură cu cealaltă femeie la care lucrează. Plângeam și plângeam în fiecare zi, până când a devenit atât de rău încât am apelat la Internet pentru ajutor, atunci când am citit o recenzie despre marea muncă a Dr.DAWN, apoi l-am contactat pentru ajutor pentru a-mi recupera iubitul, el m-a ajutat să fac o puternică (vrajă de dragoste de reconciliere) și spre cea mai mare surpriză a mea, după 48 de ore în care am făcut vraja de dragoste, logodnica mea s-a întors în genunchi rugându-mă să-l iert. Acum suntem căsătoriți fericiți și toate mulțumirile sunt adresate Dr.DAWN Wonders pentru că m-ați ajutat să-mi salvez relația, puteți contacta Dr.DAWN prin adresa sa de e-mail: ( dawnacuna314@gmail.com )
    WhatsApp:+2349046229159/
    +3550685677099

    RăspundețiȘtergere
  3. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Căsnicia mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr. DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine, de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere